Șofran adevărat
Șofranul crește în principal în Spania, de unde provine și cea mai bună calitate. Este cel mai scump condiment din lume și, de fapt, cel mai scump aliment – în funcție de greutate. Șofranul are o culoare roșie aurie și o aromă asemănătoare fânului, ușor metalică. Condimentul este extras din mucilagiul roșu uscat al plantei de șofran. Sunt necesare 120.000 de flori, care sunt recoltate manual, pentru a produce un kilogram de condiment.
În Spania, șofranul este un ingredient cheie în preparatele din pește și orez, francezii îl folosesc, de asemenea, cel mai adesea la pește, italienii îl folosesc în risotto, iar în Marea Britanie este adăugat cel mai adesea la prăjituri dulci și lichioruri.
Mod de utilizare
Pentru mâncăruri din orez, cum ar fi risotto, mâncăruri dulci, prăjituri, supe, sosuri, pește.
Ingrediente
șofran adevărat întreg
Conținut
1 g / 2 g
Țara de origine
Spania
Recenzii
Nu există recenzii până acum.