Ghee ayurvedic
Ghee este termenul sanscrit pentru unt clarificat sau clarificat. Și, deși este fabricat din unt, are proprietăți complet diferite – de exemplu, nu conține lactoză.
Calitatea și gustul ghee-ului reflectă calitatea untului din care este făcut. Datorită unui proces bine stabilit, ghee de calitate devine o grăsime de unt pură cu utilizări versatile. Gustul său este unic, cu o aromă ușor de nucă.
Ghee de la Maharishi Ayurveda se mândrește cu calitatea organică. Nu conține lactoză, gluten sau alte ingrediente adăugate.
În Ayurveda, ghee este considerat elixirul vieții datorită proprietăților sale întineritoare și regeneratoare. Ghee întărește metabolismul și imunitatea organismului. Conform observațiilor ayurvedice și cercetărilor științifice, acesta scade nivelul colesterolului. Ajută la detoxifiere, deoarece leagă otrăvurile liposolubile din organism și le transportă afară din organism. Ghee conține vitaminele A, D, E, K și o varietate de minerale. Acesta susține semnificativ ficatul, tractul digestiv și ajută la hrănirea țesutului nervos.
Ayurveda consideră ghee ca fiind un aliment esențial pentru un aspect sănătos, echilibru mental și o digestie bună. Poate fi folosit intern și extern, deoarece este un element de bază în preparatele ayurvedice pentru îngrijirea pielii și este un excelent prim ajutor pentru arsuri ușoare sau răni minore.
Ghee este așa-numitul tridoshic, echilibrând dosha din organism – Vata (dosha care afectează mobilitatea corpului și a minții) și Pitta (cea care controlează căldura și metabolismul), și este, de asemenea, acceptabil în reținere pentru Kapha. Crește Ojas și Rasa (fluidele).
Mod de utilizare
Ghee este potrivit pentru fierberea legumelor, ca bază pentru supe, sosuri, pentru ungerea clătitelor sau a pâinii prăjite. Este excelent pentru prăjit. Ghee adaugă o aromă delicioasă și unică tuturor mâncărurilor. Nu se arde pe tigaie deoarece rezistă la temperaturi ridicate. Comparativ cu unele uleiuri sau unturi, sfârâie mai puțin atunci când este prăjit. Spre deosebire de cuburile de unt tradiționale, ghee nu trebuie să fie refrigerat și nu se îngălbenește.
Ingrediente
grăsime de unt min. 99,5 %
Conținut
500 g
Țara de origine
India
Recenzii
Nu există recenzii până acum.