Perle de tapioca
Tapioca este un amidon derivat din rădăcina de manioc sau yuca. Cassava este o plantă originară din America de Sud și din Indiile de Vest, unde rădăcinile sale groase și fibroase sunt folosite într-o varietate de forme – ca făină pentru copt, pentru fabricarea berii și, bineînțeles, pentru budinca de tapioca. Tapioca este, de asemenea, potrivită pentru îngroșarea supelor sau a sosurilor. De asemenea, este folosită pentru a face bubble tea.
Mâncărurile (deserturi, terciuri, budinci, bubble tea) făcute cu tapioca, în mod ideal combinate cu lapte de cocos, sunt ușor de digerat. Tapioca poate fi folosită și ca agent de îngroșare în supe, sosuri. Materia primă este în mod natural fără gluten. Potrivit Ayurveda, tapioca are un efect răcoritor atunci când există un exces de bilă în organism.
Mod de utilizare
Când se folosește pentru îngroșare, se lasă la înmuiat peste noapte în apă călduță, când se folosește în băuturi, se fierbe până când perlele sunt moi (aproximativ 25 de minute) și se răcește.
Prepararea budincii
Pentru a pregăti budincii, se toarnă 100 g de perle în 300 ml de apă și se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi, se adaugă 300 ml de lapte, se îndulcește și se fierbe la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă.
Ingrediente
100 % amidon din rădăcină de manioc (perle de tapioca) – mici / medii
Informații nutriționale per 100 g:
Valoare energetică: 350 kcal
Proteine 0.2 g
Carbohidrați 85.5 g
din care zaharuri 0 g
grăsimi 0,2 g
Conținut
500 g
Țara de origine
India
Recenzii
Nu există recenzii până acum.