Turmeric
Turmericul susține digestia în probleme digestive, înmoaie și curăță pielea, antimicrobian, pentru dureri de gât, tuse cronică, probleme cu vezica biliară, purifică sângele, ajută în caz de artrită și probleme reumatice, inflamații ale intestinului și ulcere stomacale, alergii și anemie, regenerează ficatul, îmbunătățește diabetul, hemoroizi, scade colesterolul. Este un antioxidant puternic.
La fel ca ghimbirul, turmericul este un tubercul care variază în funcție de culoare, de la portocaliu închis la maro-roșcat, dar atunci când este uscat și măcinat sub formă de pulbere este întotdeauna galben strălucitor. Este folosit în cantități mici pentru a adăuga o aromă și un gust proaspăt și pătrunzător legumelor, supelor și chutney-urilor sau pentru a colora orezul. Turmericul măcinat își păstrează proprietățile colorante pentru o perioadă lungă de timp, dar își pierde rapid aroma. Trebuie gătit cu grijă, deoarece se arde ușor.
Mod de utilizare
Turmericul este folosit în amestecuri de condimente (masala, curry), utilizat în bucătăria indiană și chinezească și în prepararea legumelor, leguminoaselor și a preparatelor din carne.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.