Linte roșie
Lintea roșie este originară din Turcia, dar este o parte esențială a bucătăriei indiene. Conține cantități mari de vitamine, fibre, proteine și minerale precum seleniu, zinc, fosfor și fier. Lintea nu conține gluten în mod natural.
Fiind o proteină completă, lintea roșie este foarte populară în rândul vegetarienilor și veganilor cărora le place să înlocuiască carnea cu ea.
Nu are coajă, așa că nu provoacă probleme de balonare ca alte tipuri de linte. De asemenea, nu trebuie să fie înmuiată în prealabil, este ușor de fiert și de amestecat pentru a obține un terci omogen.
Lintea roșie este minunată pentru îngroșarea sosurilor, în loc de o prăjitură și face delicioase tartine sărate. Aromează salatele calde și reci sau legumele prăjite. Puteți face supă cu ea sau o puteți folosi ca vinegretă. Este potrivit pentru a face clătite sărate, de exemplu, îl puteți amesteca cu un ou sau brânză rasă și îl puteți prăji într-o tigaie.
Mod de utilizare
Clătiți lintea roșie în apă și adăugați-o în oală. Acoperiți lintea cu apă într-un raport de aproximativ 1:2 (o cană de linte la două căni de apă). Într-o oală neacoperită, gătiți timp de aproximativ 7 până la 12 minute. Când sunt fierte, lintea roșie va căpăta o culoare ușor galbenă. Se adaugă sarea și se amestecă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.